• FirmaFlow
|

Keramički disk nove generacije: genijalnost skrivena u duši nove Cera kolekcije slavina

Nova Cera kolekcija slavina donosi inovativni FirmaFlow® keramički disk te druge napredne tehnologije uz koje se ekonomizira potrošnja vode i donose dugoročne uštede

Prošlo je 50 godina otkada su njemački inženjeri Ideal Standarda stvorili originalni keramički disk za miješanje vode. Ovaj izum doveo je do nastanka jednoručne slavine za vodu koju danas svi pomalo uzimamo za gotovo. No do dana današnjeg nitko u području inovativnih proizvoda za kupaonicu ovu elegantnu i preciznu tehnologiju Ideal Standarda nije uspio nadmašiti.

Sjajna je vijest da je Ideal Sandard predstavio svoju novu Cera kolekciju jednoručnih slavina za vodu u koju je ugrađen i revolucionarni keramički disk, prvi put proizveden 1969. godine. Taj je disk, valja istaknuti, u godinama nakon nastanka postao standardom u industriji proizvoda za kupaonicu.

FirmaFlow® keramički disk – uspješan u 45 izvedbenih testova

I dok vanjski dizajn Cera linije oduševljava zadivljene poglede, možda je još važnije ono što se događa unutra. U “duši” Cera kolekcije skrivena je FirmaFlow® keramička kartuša koja je prije svog konačnog izdanja prošla čak 45 izvedbenih testova (na pritisak, temperaturu, buku, izdržljivost). A sve s ciljem kako bi korisnici Ideal Standard slavina dobili najkvalitetniji proizvod iznimne trajnosti i pouzdanosti. I doista, testovi pokazuju da je Cera kolekcija stvorena za 500.000 ciklusa uporabe, što je gotovo dvostuko više od industrijskog standarda.

Keramicki disk nove generacije Ideal Standard

BlueStart® funkcionalnost donosi uštede

Osim inovativnog FirmaFlow® keramičkog diska nove generacije, Cera kolekcija donosi cijeli niz za kućanstvo održivih tehnologija. U prvom redu to je BlueStart® tehnologija koja potrošnju energije smanjuje za 50%. Sustav pušta toplu vodu samo onda kada je topla voda aktivno odabrana, a ne kao kod običnih slavina kod kojih se topla voda troši svaki put kada je ručica u srednjoj poziciji. Ovo je zgodna mogućnost za suvremene obitelji koje paze na izdatke i održivi razvoj svojeg kućanstva.

Click® tehnologija koja kontrolira mlaz vode

Sličnu stvar, ali za protok vode, čini napredna Click® tehnologija. Da biste pustili snažniji mlaz vode potrebno ga je aktivno izabrati tako što se ručica pomakne iza „klik“ točke. To znači da se samo mlaz namijenjen pranju ruku uključuje “po defaultu”, a da pri tom zadržava svu jačinu i konzistenciju. Uz to, potrošnja vode ograničena je na 5 litara u minuti uz pomoć inovativnog aeratora koji ubrizgava zrak u mlaz vode. A da bi taj mlaz imao baš onu temperaturu ili gustoću koju vi preferirate, osmislili smo Light Move funkcionalnost koja vam pomaže da s lakoćom i jednostavnim potezom ruke uživate u najugodnijem pranju ruku, umivanju...

Sliku tehnoloških „čuda“ Ideal Standarda upotpunjuje EasyFit® funkcionalnost koja vrijeme ugradnje smanjuje za čak 30% omogućavajući instalaterima jednostavnu ugradnju po principu “ugradi i zaboravi”. Nije onda čudo što su sustavi Ideal Standarda omiljeni izbor instalatera diljem našeg kontinenta.